Team

Sales & Marketing

Connect

Why I am here

Being a part of Skira Since 2016 and to see the company grow from just an idea to being one of Sweden’s fastest growing startups is incredible. 

I go to work everyday knowing that everyone in the team is doing their best to create the best conditions for agriculture and a sustainable food production and distribution. This makes me really enjoy what I am doing. 

Felicia Bindekrans

CMO

Vilka är Skira?

Under sommaren 2020 jobbade vi, Ulrika Aschan och Henrik Beckman som spannmålsmäklare på Skira. Till vardags är vi agronomstudenter inom ekonomi. En sommaranställning på Skira har gett oss en unik chans att få en inblick i spannmålshandeln i Sverige, hur det är att starta ett nytt bolag i en så väletablerad bransch, att  lära oss bygga relationer med våra användare och lära oss säljtekniker. Men det har också gett oss inblick i vilka folket på Skira är. 

Kort och gott kan man beskriva Skira som ett gäng, unga, ambitiösa, glada och hårt arbetande människor med olika akademisk bakgrund, några inom den agrara sektorn, och några inom den tekniska/ logistiska. Den sistnämnda aspekten är något som skapar sådana synergieffekter att Skira blir en attraktiv arbetsplats för en ambitiös agronomstudent. Så vilka är då Skira? Vi tänkte utifrån företagets egen fem-punktade Company Core beskriva hur det är här på Skira, både på arbetsplatsen och med medarbetarna. 

Nummer 1: Iterate 

Skira är ett nytt koncept i en bransch där de flesta andra aktörer funnits länge. Det de gör är nytt både för deras användare och för de som jobbar med det. Därför krävs det att man testar och alltid försöker förbättra tills allt sitter som en smäck. Man vill ju vara bäst på det man gör. Varje affär berör samtliga medarbetare på Skira; hela processen - från utveckling av hemsidan, till kundkontakt, till slutgiltigt transportförfarande - utvärderas alltid för kunna förbättras till nästa gång. 

Nummer 2: Be humble

På Skira är det viktigt att ta lärdom av varandra, både av medarbetare och användare men även av branschledande aktörer. Som ny på marknaden är ödmjukhet en viktig nyckel för att utveckla företaget i rätt riktning. Skira vill servera en snabb och kvalitetssäker service till våra användare och samtidigt hålla igång Skiras tillväxt i högt tempo. Inom Skira tar vi alltid lärdom och hjälp av varandra i organisationen. Det gör oss till ett sammansvetsat team där allas olikheter och färdigheter lyfts fram som styrkor. 

Nummer 3: Give feedback

Genom diskussion och öppenhet driver vi tillsammans Skira mot framtiden. Varje medarbetares åsikt är viktig i arbetet framåt och med en positiv inställning lyfter vi såklart fram det positiva men även det vi kan förbättra. Feedback är en viktig nyckel för att förbättra vårt sätt att arbeta.

Nummer 4: Be curious

Nyfikenhet är en gemensam egenskap hos medarbetarna på Skira. Det genomsyrar hela organisationen då förändringar och nya lärandet är en del av vårt arbetssätt. Ingen dag är den andra lik och det finns bara möjligheter. 

Nummer 5: Celebrate

Precis som att varje motgång måste bidra till eftertanke och lärande, så måste varje medgång firas. Det är något de är bra på här på Skira. Varje gång någon lyckats med något; från att skriva kontrakt med en viktig transportör, till att värva en ny användare eller få in ett bud på ett parti, bemöts de med glada tillrop i kontorslandskapet eller snabba reaktioner i vårt chattforum. Varje gång vi får till en affär spelas Linköpings Hockeyklubbs goalhorn från YouTube på hög nivå. Varannan fredag hålls något som kallas för Demo. Där samlas hela företaget och berättar för varandra om framgångar och motgångar. Har man tur kan man få sig en öl.
En afterwork med Skiragänget är alltid succé. Det är sådana saker man kommer ihåg när det går lite mindre bra på jobbet, och som gör att man inte har något emot att lägga in det där lilla extra; om inte för lantbrukets skull, så för sina kollegors skull.

Franzéngatan 6
112 51 Stockholm Directions info@skira.se View page

Axvall

532 72 Axvall Directions View page

Linköping

582 24 Linköping Directions info@skira.se View page

Remote

111 52 Stockholm Directions info@skira.se View page

Already working at Skira AB?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@skira.se
Teamtailor

Career site by Teamtailor